Prodej masa z vlastního chovu je vždy na objednávku. Poptávky přijímáme od 1. do 25. dne v daném měsíci.

V případě poptávky BIO vyzrálého hovězího masa mimo výše uvedený časový interval nás kontaktujte prostřednictvím emailu objednavky@statekwinter.cz nebo na tel. čísle +420 702 086 976 nebo +420 723 252 177.


Zobrazen 1. – 15. z 41 výsledků

  • BIO vyzrálá hovězí plec vysoká 1 kg

    Vysoká, neboli velká plec je maso libové, mírně prorostlé tukovými žilkami a šťavnaté....

    300  s DPH (261  bez DPH)

    Vysoká, neboli velká plec je maso libové, mírně prorostlé tukovými žilkami a šťavnaté. Skvěle se hodí na vaření, pečení i dušení.

    Vysoká plec se nachází hned za loupanou plecí. Říká se, že právě tato část je z celé plece nejlepší. Toto maso potřebuje delší tepelnou úpravu, aby maso změklo. Je vhodné na přípravu ptáčků, roštěné, rolád nebo kapsy. Vysoká plec nakrájená na kostky se hodí také pro přípravu guláše.

  • BIO vyzrálé hovězí ossobucco 1 kg

    Ossobucco je bohatě protkané kolagenem a po správné tepelné úpravě je jemné, křehké a...

    220  s DPH (191  bez DPH)

    Ossobucco je bohatě protkané kolagenem a po správné tepelné úpravě je jemné, křehké a díky přítomnosti morkové kosti, šťavnaté. Maso se skvěle hodí na pečení či dušení.

    Ossobucco je kližka s morkovou kostí; maso je řezané napříč kolenem. Je označováno za zejména italskou masovou klasiku, nejčastější úpravou je hovězí ossobucco na červeném víně a s kořenovou zeleninou.

  • BIO vyzrálý hovězí nízký roštěnec 1 kg

    Roštěná je asi nejznámější částí hovězího masa. BIO vyzrálý nízký roštěnec se pak...

    420  s DPH (365  bez DPH)

    Roštěná je asi nejznámější částí hovězího masa. BIO vyzrálý nízký roštěnec se pak vyznačuje zejména svojí křehkostí a šťavnatostí. Maso je jemně mramorované a skvěle se hodí na rožnění či pečení.

    Nízký roštěnec je ta část roštěné, která směřuje k zadní části zvířete. Je ideální volbou na steaky, je označován za zlatou střední cestu mezi libovou svíčkovou a prorostlejším vysokým roštěncem. Nezastupitelnou roli má nízký roštěnec i při pečení. Jídla, která známe pod názvem „roštěnky“ jsou vždy připravována právě z nízkého roštěnce

  • BIO vyzrálá hovězí svíčková 1 kg

    Pravá svíčková je asi nejznámější částí hovězího masa. Toto maso patří k...

    820  s DPH (713  bez DPH)

    Pravá svíčková je asi nejznámější částí hovězího masa. Toto maso patří k nejjemnějším a také k nejdražším částem hovězího masa.

    Pravá svíčková je tenký dlouhý vnitřní sval, který je díky své poloze u bederních obratlů minimálně namáhán. Z tohoto důvodu je maso velmi křehké, jemně vláknité a také libové. Svíčkovou lze upravovat téměř na všechny způsoby. Výtečně se hodí na minutkovou úpravu, lze ji péct vcelku nebo pošírovat. Díky nízkému podílu tuku se však maso může velmi snadno vysušit. Delší tepelná úprava tak tomuto druhu masa škodí.

  • BIO vyzrálá hovězí kulatá plec (falešná svíčková) 1 kg

    Kulatá plec neboli falešná svíčková se nachází v přední části hovězí čtvrti. Oproti...

    330  s DPH (287  bez DPH)

    Kulatá plec neboli falešná svíčková se nachází v přední části hovězí čtvrti. Oproti pravé svíčkové je maso prorostlejší, tedy šťavnatější a křehčí. Skvěle se hodí na vaření, dušení či pošírování.

    Název falešná svíčková si kulatá plec vysloužila zejména díky podobnosti tvaru s pravou svíčkovou. Toto libové maso se hodí například na minutky – přípravu přírodních plátků, řízků, medailonků nebo k omáčkám.

  • BIO vyzrálá hovězí plec loupaná 1 kg

    Loupaná neboli plochá plec se nachází v přední části hovězí čtvrtě. Maso je jemně...

    280  s DPH (243  bez DPH)

    Loupaná neboli plochá plec se nachází v přední části hovězí čtvrtě. Maso je jemně mramorované tukovými žilkami a jeho střed je protkaný šlachou, která během přípravy změkne.

    Svým charakterem je loupaná plec srovnatelná s hovězím zadním. Toto maso se ani nevykosťuje ani nevykrojuje, ale tzv. se odlupuje od lopatky. Odtud název „loupaná“. Vyzrálé maso z této části je libové a hodí se na minutky, vaření, pečení, dušení, či pošírování. Jeho využití v kuchyni je tak různorodé. Excelentní je však loupaná plec k omáčkám.

  • BIO vyzrálý hovězí vysoký roštěnec 1 kg

    Vysoký roštěnec je prorostlejší částí roštěné, tzn. s vyšším podílem tuku, než je...

    420  s DPH (365  bez DPH)

    Vysoký roštěnec je prorostlejší částí roštěné, tzn. s vyšším podílem tuku, než je tomu u nízkého roštěnce. Skvěle se hodí na rožnění, pečení, dušení či pošírování.

    Jedná se o tu část roštěné, která směřuje k hlavě zvířete. Je ideální volbou na steaky díky svému tukovému krytí. Steak z toho masa je též známý jako Rib eye steak. Dále se skvěle hodí na pečení či dušení. Při přípravě maso pouští tuk, díky kterému je pak maso šťavnatější.

  • BIO vyzrálá hovězí květová špička 1 kg

    Květová špička neboli květový šál se nachází v zadní části hovězí čtvrtě. Maso je...

    390  s DPH (339  bez DPH)

    Květová špička neboli květový šál se nachází v zadní části hovězí čtvrtě. Maso je jemně mramorované s tukovými žilkami a v kuchyni jej lze využít na mnoho způsobů.

  • BIO vyzrálý hovězí váleček 1 kg

    Vyzrálý hovězí váleček je jednou z částí zadní kýty. Maso je libové a velmi jemně...

    340  s DPH (296  bez DPH)

    Vyzrálý hovězí váleček je jednou z částí zadní kýty. Maso je libové a velmi jemně prorostlé tukovými žilkami. Skvěle se hodí k pozvolnému pečení nebo dušení vcelku; na vaření či pošírování.

    Hovězí váleček je pravidelný sval ve tvaru válce. Maso obsahuje minimum tuku, je tedy sušší a není vhodné k minutkové úpravě. Před pečením lze váleček prošpikovat, aby bylo maso šťavnatější. Hodí se také na přípravu carpaccia.

  • BIO vyzrálý hovězí vrchní šál 1 kg

    Vrchní šál se nachází ve vnitřní části zadní kýty. Maso je jemně vláknité, protkané...

    360  s DPH (313  bez DPH)

    Vrchní šál se nachází ve vnitřní části zadní kýty. Maso je jemně vláknité, protkané tenkými žilkami a má jemně vláknitou strukturu. Hodí se k pečení, dušení, vyzrálé maso je pak vhodné i na minutkovou úpravu.

    Jedná se o velmi libový kus masa, který připomíná kulatý pecen chleba. Ideální pro ty, kteří mají rádi libové maso. Lze využít na přípravu závitků, přírodních řízků nebo libového guláše.

  • BIO vyzrálý hovězí spodní šál 1 kg

    Spodní šál, nazývaný také jako svalovník se vyznačuje mírně hrubšími vlákny a je...

    340  s DPH (296  bez DPH)

    Spodní šál, nazývaný také jako svalovník se vyznačuje mírně hrubšími vlákny a je tužší než vrchní šál. Skvěle se hodí na pečení, dušení či pošírování.

    Jde o vnitřní část kýty navazující na hovězí váleček. Jedná se o nejtvrdší maso z kýty a je vhodné k delší tepelné úpravě, aby změklo. Skvěle se hodí na přípravu rolád, závitků, ragú nebo například na hovězí stroganoff. Na grilování tento druh masa není příliš vhodný.

  • BIO vyzrálý hovězí ořech 1 kg

    Hovězí ořech se nachází na přední části kýty. Maso je velmi křehké, pravidelně...

    370  s DPH (322  bez DPH)

    Hovězí ořech se nachází na přední části kýty. Maso je velmi křehké, pravidelně mramorované a má jemně vláknitou strukturu. Vyzrálý ořech je vhodný na rožnění, pozvolnému pečení či dušení.

    Hovězí ořech vyniká zejména svou jemností. Jde o pravidelně mramorované maso s jednou z nejjemnějších struktur ze všech částí hovězího. Vyzrálý ořech je pak vhodný pro přípravu steaků, anebo i na minutky. Z této části však lze připravit i výtečný guláš nebo pečeni.

  • BIO vyzrálý hovězí Rump steak – Květová špička 1 kg

    Steak z květové špičky. Maso je libové, jemně mramorované s tukovými žilkami a výraznou...

    390  s DPH (339  bez DPH)

    Steak z květové špičky. Maso je libové, jemně mramorované s tukovými žilkami a výraznou chutí.

    Květová špička, ze které tento steak pochází je jednou z částí zadní kýty. Svaly v této oblasti nejsou za života zvířete téměř namáhány. Díky tomu je maso libové s nižším obsahem tuku, je jemné a křehké. Připravený Rump steak se obvykle krájí na plátky a skvěle se k němu hodí pečené brambory, grilovaná zelenina nebo například chřest na másle.

  • BIO vyzrálý hovězí Hanger steak (veverka) 1 kg

    Hanger steak pochází ze svalového úponu bránice. Vyznačuje se zejména příjemně...

    370  s DPH (322  bez DPH)

    Hanger steak pochází ze svalového úponu bránice. Vyznačuje se zejména příjemně kořeněnou chutí.

    Tento kus masa je spíše plochý a tvoří jej dva svaly spojené blánou. Úprava hanger steaku je mírně odlišná od ostatních steaků. Celý kus masa může měřit i více než 40 cm. Tento steak se připravuje na grilu vcelku, neporcuje se. Zároveň tento steak nedoporučujeme propékat až do well done, vždy maximálně na medium. Při teplotě masa v rozmezí 55-60 °C lze maso odstavit z grilu a nechat odpočinout např. v předehřáté troubě cca 10 min.

  • BIO vyzrálý hovězí Flank steak 1 kg

    Steak z řezu masa ze spodních břišních svalů – pupku. Maso je optimálně prorostlé tukem...

    280  s DPH (243  bez DPH)

    Steak z řezu masa ze spodních břišních svalů – pupku. Maso je optimálně prorostlé tukem a je vláknité. Má výraznou chuť i vůni a po tepelné úpravě zůstává šťavnatý.

    Flank steak je dlouhý, plochý a libový plátek masa. Díky optimálnímu zrání masa je svalovina uvolněná a křehká. Steak se připravuje vcelku. Obdobně jako u ostatních steaků, chuť masa lze podpořit jen mořskou solí, pepřem, popřípadě olivovým olejem. Cokoliv dalšího přebíjí chuť masa. Za optimální stupeň propečenosti se považuje medium, aby maso bylo co nejkřehčí.