Steak prvotřídního řezu s kostí, na níž se nachází část svíčkové a nízkého...
745 Kč s DPH (648 Kč bez DPH)
Steak prvotřídního řezu s kostí, na níž se nachází část svíčkové a nízkého roštěnce. Díky kombinaci těchto druhů mas se tento steak řadí k těm nejlepším.
Steak získal svůj název díky tvaru bederního obratlu, který připomíná písmeno T. Steak sám o sobě vyniká výraznou chutí, kterou stačí podpořit jen mořskou solí, pepřem, popřípadě olivovým olejem.
Jeden kus tohoto steaku může vážit až 500 – 800 g (v závislosti na daném ks zvířete).
Steak s typicky nápadným mramorováním bílými žilkami. Po tepelné úpravě zůstává...
510 Kč s DPH (443 Kč bez DPH)
Steak s typicky nápadným mramorováním bílými žilkami. Po tepelné úpravě zůstává nadprůměrně šťavnaté, křehké a chutné.
Tento steak získal název podle svého vzhledu, který připomíná indiánskou sekeru. Maso je krájeno z vysokého roštěnce s ponecháním žebra (kosti). Obsahuje až 16 % tuku. Za optimální stupeň propečenosti se považuje medium rare kdy naplno vynikne chuť, křehkost a šťavnatost masa.
Vyzrálý bok bez kosti, neboli pupek pochází ze zadní části hovězí čtvrtě. Maso je...
170 Kč s DPH (148 Kč bez DPH)
Vyzrálý bok bez kosti, neboli pupek pochází ze zadní části hovězí čtvrtě. Maso je tvořeno hlavně svalovinou břišní stěny a skvěle ses hodí k dlouhému pečení či dušení.
Pupek je dlouhý plochý sval, který obsahuje nejvíce tuku a vaziva z celého hovězího zadního a tvoří hrubá svalová vlákna. Díky obsahu tuku je krásně šťavnatý, má výraznou chuť i vůni. U nás je toto maso typické pro dlouhé pečení, dušení či pošírování.
Hovězí kližka se nachází na přední části hovězí čtvrtě. Maso je prorostlé šlachami a...
265 Kč s DPH (230 Kč bez DPH)
Hovězí kližka se nachází na přední části hovězí čtvrtě. Maso je prorostlé šlachami a díky své chuti a šťavnatosti patří k velmi žádaným. Skvěle se hodí na vaření, dušení či pošírování.
Kližka je partie z oblasti kolem lýtka a stehna zvířete. Jde tak o velmi namáhaný sval. Povrch masa bývá pokrytý tenkou blánou, kterou je před úpravou vhodné odstranit. Kližka nejlépe vyniká při pozvolném dušení. Ideální volba na guláš, lze ji však připravit na víně, houbách, kořenové zelenině atd.
Hovězí hrudí se nachází na přední části hovězí čtvrtě. Maso je velmi šťavnaté,...
120 Kč s DPH (104 Kč bez DPH)
Hovězí hrudí se nachází na přední části hovězí čtvrtě. Maso je velmi šťavnaté, dobře prorostlé s vyšším obsahem vaziva. Skvěle se hodí na vaření, pečení, pošírování, do polévek nebo k omáčkám.
Konkrétně se jedná o svaly chránící žebra v místě na hrudi mezi předními nohami se silnou tukovou vrstvou. Hrudí lze upravit pozvolným pečením nebo dušením ať už podlévané vínem nebo potřené česnekem a hořčicí.
Vysoké žebro pochází z přední čtvrtě, jedná se o střední část žeber. Řez se...
160 Kč s DPH (139 Kč bez DPH)
Vysoké žebro pochází z přední čtvrtě, jedná se o střední část žeber. Řez se skládá z vrchního libového plátku a prorostlé střední části. Výtečně se hodí k vaření, přípravě polévek či dušení.
Žebro se vykrajuje z hrudní části pod plecí. Podle konkrétního umístění se pak dále rozlišuje na žebro vysoké a holé. Vysoké žebro je vykrajováno ze střední části 6. až 8. žebra. Ke změknutí masa je potřeba delší tepelná úprava, skvělé využití má při přípravě silného hovězího vývaru, lze podávat i samostatně vařené nebo jej lze využít do gulášové polévky.
Nízké neboli holé žebro pochází z přední čtvrtě. Skvěle se hodí na rožnění,...
132 Kč s DPH (115 Kč bez DPH)
Nízké neboli holé žebro pochází z přední čtvrtě. Skvěle se hodí na rožnění, pečení či vaření.
Žebro se vykrajuje z hrudní části pod plecí. Podle konkrétního umístění se pak dále rozlišuje na žebro vysoké a holé. Holé žebro je vykrajováno z části 9. až 13. obratle, které je využíváno především na pečení a grilování. Tato část hovězího má vysoký podíl tuku, vykostěné žebro lze dále nakrájet na kousky a podusit nebo nakrájené na malé kousky přidat do ragú.
Podplečí neboli „péro“ pochází z hovězí přední čtvrtě. Maso je jemné, lehce...
290 Kč s DPH (252 Kč bez DPH)
Podplečí neboli „péro“ pochází z hovězí přední čtvrtě. Maso je jemné, lehce protkané tukem. V kuchyni jej lze využít na mnoho způsobů. Hodí se k dušení, pečení nebo libovějšího guláše.
Maso se nachází mezi krkem a vysokým roštěncem. Podplečí obsahuje menší podíl tuku ale vyšší podíl vaziva. Z tohoto důvodu vyžaduje tento druh delší tepelnou úpravu, zejména dušení, pozvolné pečení, vaření nebo pošírování.
Jedná se o přední hovězí maso. Hovězí krk je masem s hrubšími svalovými vlákny, je...
265 Kč s DPH (230 Kč bez DPH)
Jedná se o přední hovězí maso. Hovězí krk je masem s hrubšími svalovými vlákny, je lehce prorostlý a skvěle se hodí na dlouhé dušení, vaření či pečení.
Díky prorostlejší a svalovitější struktuře je maso vhodné pro delší tepelné zpracování jako dušení, vaření i pečení. Prorostlejší klihovaté části se díky delší tepelné úpravě rozpustí a maso se rozpadá na jazyku. Z hovězího krku se připravuje například proslulé hovězí po burgundsku. Dalším tipem je příprava tohoto druhu masa na víně nebo i guláše.
Hovězí oháňka je zakončením páteře a skládá se z několika částí, které jsou spojeny...
170 Kč s DPH (148 Kč bez DPH)
Hovězí oháňka je zakončením páteře a skládá se z několika částí, které jsou spojeny klouby, šlachami a vazivem. Poskytuje velice jemné maso. Skvěle se hodí na vaření nebo k přípravě vývarů a fondů.
Oháňka se nachází za květovou špičkou. Maso se vyznačuje krátkými svalovými vlákny a obsahem kolagenu. V kuchyni má oháňka využití především při přípravě hovězího vývaru, lze ji však podávat i samostatně, například dušenou.