Zobrazen 16. – 30. z 42 výsledků
-

Steak z řezu masa ze spodních břišních svalů – pupku. Maso je optimálně prorostlé tukem...
332 Kč s DPH (296 Kč bez DPH)
Není sklademSteak z řezu masa ze spodních břišních svalů – pupku. Maso je optimálně prorostlé tukem a je vláknité. Má výraznou chuť i vůni a po tepelné úpravě zůstává šťavnatý.
Flank steak je dlouhý, plochý a libový plátek masa. Díky optimálnímu zrání masa je svalovina uvolněná a křehká. Steak se připravuje vcelku. Obdobně jako u ostatních steaků, chuť masa lze podpořit jen mořskou solí, pepřem, popřípadě olivovým olejem. Cokoliv dalšího přebíjí chuť masa. Za optimální stupeň propečenosti se považuje medium, aby maso bylo co nejkřehčí.
-

Steak prvotřídního řezu s kostí, na níž se nachází část svíčkové a nízkého...
726 Kč s DPH (648 Kč bez DPH)
Není sklademSteak prvotřídního řezu s kostí, na níž se nachází část svíčkové a nízkého roštěnce. Díky kombinaci těchto druhů mas se tento steak řadí k těm nejlepším.
Steak získal svůj název díky tvaru bederního obratlu, který připomíná písmeno T. Steak sám o sobě vyniká výraznou chutí, kterou stačí podpořit jen mořskou solí, pepřem, popřípadě olivovým olejem.
Jeden kus tohoto steaku může vážit až 500 – 800 g (v závislosti na daném ks zvířete).
-

Steak s typicky nápadným mramorováním bílými žilkami. Po tepelné úpravě zůstává...
500 Kč s DPH (446 Kč bez DPH)
Není sklademSteak s typicky nápadným mramorováním bílými žilkami. Po tepelné úpravě zůstává nadprůměrně šťavnaté, křehké a chutné.
Tento steak získal název podle svého vzhledu, který připomíná indiánskou sekeru. Maso je krájeno z vysokého roštěnce s ponecháním žebra (kosti). Obsahuje až 16 % tuku. Za optimální stupeň propečenosti se považuje medium rare kdy naplno vynikne chuť, křehkost a šťavnatost masa.
Váha jednoho kusu tohoto steaku činí cca 1,2 kg.
-

Již umleté maso zejména z přední části hovězí čtvrti. Skvěle se hodí na přípravu...
112 Kč – 224 KčRozpětí cen: 112 Kč až 224 Kč
Není sklademJiž umleté maso zejména z přední části hovězí čtvrti. Skvěle se hodí na přípravu domácích hamburgerů, masových ragú nebo do gulášových polévek.
-

Najemno umleté vyzrálé maso ze zadní části hovězí čtvrti, převážně ze svíčkové,...
111 Kč – 444 KčRozpětí cen: 111 Kč až 444 Kč
Není sklademNajemno umleté vyzrálé maso ze zadní části hovězí čtvrti, převážně ze svíčkové, vrchního šálu nebo hovězího ořechu.
-

Vyzrálý bok bez kosti, neboli pupek pochází ze zadní části hovězí čtvrtě. Maso je...
166 Kč s DPH (148 Kč bez DPH)
Není sklademVyzrálý bok bez kosti, neboli pupek pochází ze zadní části hovězí čtvrtě. Maso je tvořeno hlavně svalovinou břišní stěny a skvěle ses hodí k dlouhému pečení či dušení.
Pupek je dlouhý plochý sval, který obsahuje nejvíce tuku a vaziva z celého hovězího zadního a tvoří hrubá svalová vlákna. Díky obsahu tuku je krásně šťavnatý, má výraznou chuť i vůni. U nás je toto maso typické pro dlouhé pečení, dušení či pošírování.
-

Hovězí kližka se nachází na přední části hovězí čtvrtě. Maso je prorostlé šlachami a...
259 Kč s DPH (231 Kč bez DPH)
Není sklademHovězí kližka se nachází na přední části hovězí čtvrtě. Maso je prorostlé šlachami a díky své chuti a šťavnatosti patří k velmi žádaným. Skvěle se hodí na vaření, dušení či pošírování.
Kližka je partie z oblasti kolem lýtka a stehna zvířete. Jde tak o velmi namáhaný sval. Povrch masa bývá pokrytý tenkou blánou, kterou je před úpravou vhodné odstranit. Kližka nejlépe vyniká při pozvolném dušení. Ideální volba na guláš, lze ji však připravit na víně, houbách, kořenové zelenině atd.
-

Hovězí hrudí se nachází na přední části hovězí čtvrtě. Maso je velmi šťavnaté,...
117 Kč s DPH (104 Kč bez DPH)
Není sklademHovězí hrudí se nachází na přední části hovězí čtvrtě. Maso je velmi šťavnaté, dobře prorostlé s vyšším obsahem vaziva. Skvěle se hodí na vaření, pečení, pošírování, do polévek nebo k omáčkám.
Konkrétně se jedná o svaly chránící žebra v místě na hrudi mezi předními nohami se silnou tukovou vrstvou. Hrudí lze upravit pozvolným pečením nebo dušením ať už podlévané vínem nebo potřené česnekem a hořčicí.
-

Vysoké žebro pochází z přední čtvrtě, jedná se o střední část žeber. Řez se...
156 Kč s DPH (139 Kč bez DPH)
Není sklademVysoké žebro pochází z přední čtvrtě, jedná se o střední část žeber. Řez se skládá z vrchního libového plátku a prorostlé střední části. Výtečně se hodí k vaření, přípravě polévek či dušení.
Žebro se vykrajuje z hrudní části pod plecí. Podle konkrétního umístění se pak dále rozlišuje na žebro vysoké a holé. Vysoké žebro je vykrajováno ze střední části 6. až 8. žebra. Ke změknutí masa je potřeba delší tepelná úprava, skvělé využití má při přípravě silného hovězího vývaru, lze podávat i samostatně vařené nebo jej lze využít do gulášové polévky.
-

Nízké neboli holé žebro pochází z přední čtvrtě. Skvěle se hodí na rožnění,...
129 Kč s DPH (115 Kč bez DPH)
Není sklademNízké neboli holé žebro pochází z přední čtvrtě. Skvěle se hodí na rožnění, pečení či vaření.
Žebro se vykrajuje z hrudní části pod plecí. Podle konkrétního umístění se pak dále rozlišuje na žebro vysoké a holé. Holé žebro je vykrajováno z části 9. až 13. obratle, které je využíváno především na pečení a grilování. Tato část hovězího má vysoký podíl tuku, vykostěné žebro lze dále nakrájet na kousky a podusit nebo nakrájené na malé kousky přidat do ragú.
-

Podplečí neboli „péro“ pochází z hovězí přední čtvrtě. Maso je jemné, lehce...
283 Kč s DPH (253 Kč bez DPH)
Není sklademPodplečí neboli „péro“ pochází z hovězí přední čtvrtě. Maso je jemné, lehce protkané tukem. V kuchyni jej lze využít na mnoho způsobů. Hodí se k dušení, pečení nebo libovějšího guláše.
Maso se nachází mezi krkem a vysokým roštěncem. Podplečí obsahuje menší podíl tuku ale vyšší podíl vaziva. Z tohoto důvodu vyžaduje tento druh delší tepelnou úpravu, zejména dušení, pozvolné pečení, vaření nebo pošírování.
-

Jedná se o přední hovězí maso. Hovězí krk je masem s hrubšími svalovými vlákny, je...
258 Kč s DPH (230 Kč bez DPH)
Není sklademJedná se o přední hovězí maso. Hovězí krk je masem s hrubšími svalovými vlákny, je lehce prorostlý a skvěle se hodí na dlouhé dušení, vaření či pečení.
Díky prorostlejší a svalovitější struktuře je maso vhodné pro delší tepelné zpracování jako dušení, vaření i pečení. Prorostlejší klihovaté části se díky delší tepelné úpravě rozpustí a maso se rozpadá na jazyku. Z hovězího krku se připravuje například proslulé hovězí po burgundsku. Dalším tipem je příprava tohoto druhu masa na víně nebo i guláše.
-

Maso vzniklé při zpracování a dělení hovězího masa na výsekové části. Jedná se tedy o...
215 Kč s DPH (192 Kč bez DPH)
Není sklademMaso vzniklé při zpracování a dělení hovězího masa na výsekové části. Jedná se tedy o ořezy různého masa z kostí. Vhodné k širokému použití v kuchyni.
Ořez je vhodný například na pečení či dušení ve vlastní šťávě, na přípravu nudliček nebo na mletí.
-

Hovězí oháňka je zakončením páteře a skládá se z několika částí, které jsou spojeny...
166 Kč s DPH (148 Kč bez DPH)
Není sklademHovězí oháňka je zakončením páteře a skládá se z několika částí, které jsou spojeny klouby, šlachami a vazivem. Poskytuje velice jemné maso. Skvěle se hodí na vaření nebo k přípravě vývarů a fondů.
Oháňka se nachází za květovou špičkou. Maso se vyznačuje krátkými svalovými vlákny a obsahem kolagenu. V kuchyni má oháňka využití především při přípravě hovězího vývaru, lze ji však podávat i samostatně, například dušenou.
-

Hovězí kost, která pochází z hovězího hřbetu a je získávána při vykosťování masa....
47 Kč s DPH (42 Kč bez DPH)
Není sklademHovězí kost, která pochází z hovězího hřbetu a je získávána při vykosťování masa. Skvěle se hodí na přípravu vývarů a fondů.